Hoppa till innehåll
få rätt anpassning

Hjälpmedel

Hörapparatutprovning

Hörapparater efter dina behov

På Audioteket erbjuds en rad olika tjänster. Hörapparater erbjuds både från Regionens sortiment som med ett Fritt val-sortiment. Att få utprovningen gjord av en tekniskt kunnig och erfaren legitimerad audionom är en förutsättning för att anpassningen ska bli så bra som möjligt. Samtidigt är det din hörselgrund, dina levnadsvanor, dina egna behov och önskemål som avgör. Du får alltid prova hörapparater en tid innan du gör ditt val.

Vägen till hörapparater

Nybesök
Kartläggning med hörselmätning och samtal. 65%
Utprovning
Hörapparaterna provas ut och programmeras. 85%
Återbesök
Hörapparatanpassningen utvärderas. 100%
kvinna med hörapparat

Våra samarbetspartners

Formgjutna hörselskydd

Läs mer om hur du kan skydda din hörsel med hjälp av formgjutna hörselskydd.

Riktmikrofoner.

Hörselhjälpmedel för arbetslivet

Som hörselnedsatt kan arbetslivet vara extra ansträngande, trots en hörapparatanpassning. I de situationerna kan kompletterande tekniska tillbehör behövas. Det fina är att man som hörapparatanvändare har rätt till dessa hjälpmedel och finansieringen görs av Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Audioteket hjälper dig i processen med smarta tekniska lösningar och kartläggning över hur arbetssituationen kan förbättras.

Samtalsstrategier

Som hörselnedsatt kan man uppleva frustration över att inte alltid kunna höra, trots en hörapparatanpassning. Det är viktigt att påminnas om att hörapparater har till syfte att underlätta och förbättra chanserna att höra tal utifrån den hörselgrund som finns kvar. Hörapparaterna kan inte reparera den skada som finns, dessutom har de en begränsad räckvidd vilket påverkar avståndshörandet. Det är därför rekommenderat att man använder hörapparater och tillbehör (som mikrofoner) i kombination med samtalsstrategier för bästa möjliga stöd.

Exempel på samtalsstrategier