Hoppa till innehåll
Hållbart & bekvämt med formgjutet

Hörselskydd

Formgjutna hörselskydd

På Audioteket kan du göra avgjutningar för individuella hörselskydd. Det är ett perfekt val för dig som behöver ett bekvämt och hållbart hörselskydd i arbetet, vid konsertbesök eller i andra bullerutsatta miljöer. När du köper formgjutna hörselskydd får du också ett par olika garantier, bland annat för passform och hållbarhet.

bra skäl till att välja individuella hörselskydd

Passiva eller aktiva hörselskydd?

När du väljer formgjutna hörselskydd finns det två sorter att hålla reda på innan du gör ditt val. Det finns passiva och aktiva hörselskydd. Passiva hörselskydd har filter med olika profiler för olika ändamål och med syftet att alltid filtrera bort oönskade frekvensområden. Passiva hörselskydd är därför statiska till skillnad från aktiva hörselskydd som i stället drivs med batterier. Aktiva hörselskydd “attackerar” farliga ljudnivåer där de uppstår och lämpar sig bäst för situationer med plötsligt starka ljud. En sådan situation är till exempel vid jakt.

Behöver du gjuta för
In-Ear monitorer?

Audioteket samarbetar med högkvalitativa märket Ultimate Ears och gör avgjutningar för professionella musiker och finsmakare som önskar få det bästa. Kontakta oss för mer information och tidsbokning.

3 steg innan hörselskydden är dina

#1 Avtryckstagning

Först behöver du boka tid för konsultation för val av lämpligt hörselskydd med audionom. Om hörselgångarna är vaxfria kan avtryck tas under besöket. Från avtrycket skapas ett negativ som är unikt efter dina hörselgångar.

#2 Tillverkning

Negativen skickas för inskanning och specialtillverkas. Vanligtvis tar processen cirka 3-4 veckor. Skulle du tappa dina hörselskydd i efterhand sparas dina avtryck i flera år, vilket förenklar för ombeställningar.

#3 Hemleverans

När hörselskydden är klara skickas de direkt hem till dig, färdiga att användas. Enkelt och smidigt!

Hitta en tid som passar dig eller ring för fler alternativ. Observera att du behöver förbehandla med vaxborttagning inför besöket. Vaxborttagningsmedel finns att köpa receptfritt på apotek. Skulle hörselgångarna vara obehandlade med för mycket vax debiteras 350 kr för besöket.

Laddar…