Hoppa till innehåll

Tinnitus

upplev lindrade symptom

Lider du av tinnitus? 10-15 % av befolkningen uppskattas ha tinnitus. Tinnitussymptom kan medföra olika typer och grader av besvär och de underliggande faktorerna är många. Hur mycket och i vilken utsträckning besvären påverkar vardagen varierar mycket. Det som upplevs vara olidligt för en individ, kan vara acceptabelt för en annan. Tinnitus definieras av att höra ett ljud utan en yttre ljudkälla med en varaktighet i mer än 5 minuter. Oftast finns ett samband med en påverkan i hörselorganet. Vanligen beskrivs ljudet som ett pip, brus eller sus och kan höras i ena örat, på båda sidorna, eller mitt i huvudet. Idag vet man att många med svår tinnitus också utvecklar ljudöverkänslighet, ett tillstånd som bidrar till en mer komplex situation.

Om du upplever tinnitus så framträdande att det begränsar ditt liv finns hjälp att få. När du kommer till Audioteket ser vi till att tillsammans förbättra din situation med målet att du ska få en bättre livskvalitet och lindrade symptom. Vid ett första besök görs en grundlig och omfattande tinnituskartläggning med syfte att se vilken besvärsgrad du lider av, vad som kan förbättras och vilka insatser du skulle vara hjälpt av att få. Idag finns inget botemedel men det finns vård som hjälper till att lindra besvären drastiskt.

Holistisk vård från ett ställe

Besöker du Audioteket möts du av en holistisk syn på din tinnitus, vilket skiljer sig från de vanliga hörselmottagningarna där fokus oftast ligger på hörapparatanpassningar. Istället ser vi till fler aspekter till ditt välmående och erbjuder behandlingsprogram efter dina behov. Du får träffa samma audionom under samtliga besök. I Audiotekets nätverk finns även KBT-psykologer, fysioterapeuter och bettfysiologer, som alla kan ge utökat stöd om behov finns. Utifrån dina tinnitusbesvär och din situation hjälper audionomen dig till olika typer av terapeutiska rehabiliteringsprogram.

Laddar…
Ensam är inte stark. Lider du av tinnitus finns hjälp att få.